donderdag 12 maart 2009

Regisseur laat camera in oog bouwen

De eenogige filmmaker Rob Spence is bezig een videocamera in te laten bouwen in zijn prothese oog, in de hoop om in het geheim te kunnen filmen voor een documentaire over de wereldwijde verspreiding van bewakingscamera's. AOL News vermeldt verder dat het oog van de Canadees werd beschadigd in zijn jeugd door een schietongeval en drie jaar geleden verwijderd werd. Momenteel is hij in de laatste fase van de ontwikkeling van een camera, waardoor hij hoopt dat zijn handicap een voordeel voor hem wordt.

Zijn speciale uitrusting zal bestaan uit een camera, die oorspronkelijk ontworpen voor darmonderzoek, een batterij en een draadloze zender. Het is een uitdaging om alles passend te krijgen binnen de beperkte ruimte van het prothetische oog. Spence heeft de hulp van ervaren ingenieurs, waaronder Steve Mann die mede-oprichter van de draagbare computers onderzoeksgroep op het Massachusetts Institute of Technology is.

Oftewel Big brother is watching you. En dan zijn er mensen die nog twijfelen of oog laseren iets voor hun is. Laat de oogkliniek maar zitten, doet U mij maar een camera!